Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Alpina Anzana Tocsen Helm, zwart

ID: 1321003

Adviesprijs € 149,99
€ 99,99
- 33 %
BTW inbegrepen., gratis verzending

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

  • Choose Hoofdomtrek
  • Choose Hoofdomtrek
    52-57cm sold out online
    57-61cm sold out online
We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Alpina Anzana Tocsen Helm, zwart (black matt)

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

De ALPINA ANZANA TOCSEN is een enduro-helm met een geïntegreerde valbeveiliging die, in combinatie met de Tocsen-app, hulp inroept als de gevallene het niet meer zelf kan. De ALPINA ANZANA TOCSEN enduro-helm heeft een in het Run System Ergo Tocsen geïntegreerde valbeveiliging. Het systeem bestaande uit een valsensor en app roept bij een ongeval hulp in wanneer de gevallen fietser niet meer in staat is om het zelf te doen. Bovendien garandeert het Run System dat de helm bij een val optimaal op het hoofd zit. Met zijn fijne raster kan hij perfect op het hoofd worden afgesteld. De hoogte van het verstelsysteem kan worden aangepast via het geïntegreerde Custom Fit-systeem. Dit resulteert in een veilige pasvorm en optimale bescherming.

De buitenschaal van de helm bestaat uit een robuuste polycarbonaatplaat, die met behulp van het Inmold-procédé thermisch is verbonden met de Hi-EPS. Dit resulteert in een stevige oppervlakteverbinding, waaruit een extra pluspunt in stabiliteit voortvloeit. Dankzij Made in Germany wordt tegelijkertijd de hoogste productiekwaliteit gegarandeerd. De uitrustingslijst van de ALPINA ANZANA TOCSEN bevat ook de grote afscherming die het zichtveld beschermt, antibacteriële en wasbare vulling voor een hoog comfort en een insectenhor in de ventilatieopeningen aan de voorkant.

Tocsen - De valbeveiliging die om hulp vraagt..
Alleen fietsen is leuk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Hier komt Tocsen in beeld. Het systeem bestaande uit een val-sensor en een app vraagt om hulp als de gevallen fietser het niet meer zelf kan. Als de sensor een val detecteert, vraagt hij de gebruiker of alles in orde is. Als er geen reactie komt, stuurt de app een noodoproep naar noodcontacten en Tocsen-gebruikers in de buurt.

Run Systeem Ergo Pro
Met het Run System kan de maat van de helm op alle Alpina-helmen individueel worden aangepast via een soepel lopende draaiknop. Opvallend aan het hoogwaardige Run System Ergo Pro zijn de twee grote vleugelvormige hoofdsteunen. Ze zijn gemaakt van een tweecomponentenmix bestaande uit kunststof en rubber. Dit garandeert het hoogste niveau van comfort. Sinds 2014 is het Run System Ergo Pro verkrijgbaar in bijpassende kleuren bij de helm.

Y-Clip
Een helm kan alleen de best mogelijke bescherming bieden als hij in de optimale positie blijft bij een botsing. Het afstellen en fixeren van de twee banden onder het oor speelt een doorslaggevende rol. Het Y-clipsysteem garandeert een millimeternauwkeurige afstelling - in enkele seconden.

Ergonomische
Honderdduizenden keren getest en gebruikt op alle Alpina helmen: de harnasgesp met de rode drukknop en de meerfasige automatische vergrendeling. Ergomatic kan met één hand worden bediend - opwaarts kunt u de band losmaken, neerwaarts kunt u hem spannen - en in geval van een val is het niet mogelijk om het sluitmechanisme vanzelf te openen.

Randbescherming
Edge Protect is een extra polycarbonaat plaat die de Inmold helmen verbetert. Het bedekt de randen aan de onderkant van de helm. Dit beschermt de Hi-EPS en verhoogt de levensduur van de helm. Tegelijkertijd worden de nek en de schouders van de rijder beschermd tegen letsel door de helm in geval van een botsing en contact met de onderrand van de helm.

Luchtstroomopeningen
Een factor die het draagcomfort sterk beïnvloedt, is de ventilatie van de helm. De strategisch verantwoorde opstelling van de ventilatieopeningen is bepalend voor een optimale ventilatie van het interieur. De lucht wordt naar het interieur geleid, waar hij langs het hoofd wordt geleid en aan de achterzijde weer naar buiten kan stromen. Het hoofd is dus altijd aangenaam geklimatiseerd.

HI-EPS
De binnenschaal van alle Alpina helmen is gemaakt van Hi-EPS (High Expanded Polystyrene). Het materiaal heeft microscopische luchtkamers die de krachten absorberen die op de helm werken tijdens een impact. Hi-EPS zorgt voor optimale bescherming en maakt tegelijkertijd extra dunne wanddiktes en smalle helmvormen mogelijk.

gevangene
In het Inmold-productieproces wordt de helmschaal van polycarbonaat thermisch gebonden aan de Hi-EPS-binnenste schaal van het helmlichaam onder hoge hitte en sterke druk. Hierdoor ontstaat een uitgebreide en onafscheidelijke verbinding tussen de bovenste en onderste schalen. Voordeel: De helm is zeer licht en tegelijkertijd zeer stabiel.

Keramische schelp
Alle helmen van Alpina die met behulp van het Inmold-proces worden vervaardigd, krijgen een robuuste Ceramic Shell. In dit proces wordt een polycarbonaatplaat onder hoge warmte uitgerekt tot de vorm van de latere helm en onder hoge druk op het Hi-EPS-lichaam geperst en er thermisch aan gelijmd. De Ceramic Shell kenmerkt zich door verschillende kwaliteiten: Het is breuk- en krasbestendig, UV-stabiel en antistatisch.

Aangepaste pasvorm
Custom Fit is een verstelsysteem aan de achterkant van het hoofd waarmee u de hoogte van het Run System in verschillende stappen kunt aanpassen. Hierdoor kan de optimale pasvorm van de helm worden aangepast voor een breed scala aan hoofdvormen. Drukpunten behoren nu tot het verleden, de helm past perfect en de veiligheid is verhoogd.

In het kort

Keurmerk
Keurmerk
EN 1078
Vizier
Vizier
Vizier

Uitrusting

Doel
Allround / Beginners, Tour / Cross Country, Marathon / XC, All Mountain / Trail, Enduro
Geslacht
Heren, Dames
Constructie
Helmconstructie:
In-Mold technologie
Functies
Functie:
Met riem verstelsysteem
Voering:
Antibatkeriële vulling
Uitrusting
Sluitsysteem:
Veiligheidsgordelsluiting met meertraps automatisch vergrendelingssysteem
Vizier:
Vizier
Technische details
Verstelsysteem:
Custom Fit-systeem met instelwiel voor millimeterprecieze instelling
Keurmerk:
EN 1078
Materiaal
Materiaal:
EPS met polycarbonaatplaat
Modeljaar
2023
Artikelnummer
1321003
EAN
4003692302823

Video

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product