Fietsen Online Shop - Bikester
Code "dhb20" voor alle producten van dhb

Cross-Country- & Race Hardtails

Sportief vooruit, moeiteloos bergop en effectief bergaf: deze fietsen zetten beenkracht direct om in aandrijving en zijn niet onder de indruk van uitdagende hoogtes of technische trails. Licht, stijf en zonder vervelend te wippen, zijn dit ideale fietsen voor snelle rondes en lange tochten.

WAAR EN HOE KUNNEN DEZE MOUNTAINBIKES GEBRUIKT WORDEN?

Na het werk nog een uur vol op de pedalen of tijdens een wedstrijd de concurrentie voorbij racen? Staat de komende rit op de voorgrond en een lichte, effectieve fiets is belangrijker dan de vering? Dan is een moderne cross country of race hardtail de beste keuze.

HOEVEEL MOET MEN INVESTEREN?

Al voor €1.000,- vindt men een zeer goed uitgeruste, lichte hardtail met 29” of 27,5” wielen. Voor wie waarde hecht aan hoogwaardige componenten, een carbon frame en minimaal gewicht, zijn er naar boven geen financiële grenzen. Full suspension mountainbikes bieden vooral fans van langere afstanden een comfortabel alternatief. Vanaf ongeveer €1.500,- kan men zich als beginner al verzekeren van een kwalitatief hoogwaardige fully. En wie het gewicht van een hardtail graag combineert met veercomfort, moet rekening houden met een extra investering van rond €1.000,- voor een lichtgewicht uitrusting.

WELKE UITRUSTING MAG MEN VERWACHTEN?

Cross country en race mountainbikes komen spartaans over. Veringen van 100 tot 120 mm zijn namelijk de regel, geen uitzondering. Veel van deze mountainbikes bieden de mogelijkheid de vering voor langere stijgingen te blokkeren. Vaak is in deze klasse 2x10 of zelfs 1x11 schakelwerk ingebouwd en voor de frames wordt meer en meer gebruik gemaakt van carbon. Een goed frame van aluminium heeft echter ook geen nadelige uitwerking op het gewicht en dit kan in de regel een hoop geld besparen. En wie zijn of haar bike graag nog lichter heeft, kan hiernaast het beste ook nog kiezen voor lichte wielen en banden. Dan is het verschil in gewicht nog beter merkbaar.


Cross Country / Race Hardtails

Cross Country Full Suspension