Fietsen Online Shop - Bikester
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
Dubbele standaarden – wanneer extra stabiliteit nodig is
Als je je fiets regelmatig volpakt met boodschappen en bagage of een kind achterop vervoert, wil je natuurlijk de stabielste fietsstandaard hebben. In dat geval is het beter om twee poten te hebben om op te staan dan één. Een stabiele dubbele standaard voor montage achter de trapas, is dan je eerste keuze. Net als bij conventionele zijstandaarden moet je ook hier op de juiste maat letten: dit staat meestal aangegeven in de artikelbeschrijving. In tegenstelling tot versies met één poot, is de juiste lengte niet alleen belangrijk voor de stabiliteit, maar ook voor de bediening: het vergt enige inspanning om de standaard naar de grond en onder de fiets te duwen.

Dubbele standaarden

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Dubbele standaards voor meer grip en stabiliteit

In het geval van een goedkope fiets is de standaard meestal een van de onderdelen die van slechte kwaliteit is - als die al aanwezig is. Het komt zelden voor dat er in de fabriek een dubbele fietsstandaard op hoogwaardige fietsen worden gemonteerd. Toch zijn de standaarden hier meestal van betere kwaliteit. Dubbele standaards gunstig online kopen

Stabiel op twee poten

De tweebenige standaard heeft voordelen ten opzichte van de conventionele "éénbenige standaard". Het maakt het neerzetten van de fiets een stuk steviger. Dit is vooral wenselijk als de fiets zwaar beladen is of als een kind in een kinderzitje zit. Natuurlijk mag het kind na het opstellen van de fiets niet onbeheerd in het kinderzitje worden achtergelaten. Als het kind zijn of haar gewicht verschuift, kan de fiets omvallen ondanks de tweepootstandaard. Met een dubbele standaard kantelt de fiets niet naar één kant, maar wordt hij in het midden opgekrikt. Dit maakt het stabieler. De dubbele fietsstandaard wordt in de buurt van de trapas gemonteerd. Het wordt vaak gebruikt op ladingen te vervoeren op de fiets. De tweepootstatief is geschikt voor

  • Fietsen, waarmee met boodschappen doet
  • Stadsfietsen, waarop een kinderzitje is gemonteerd
  • Trekkingfietsen, waarmee men fietstochten maakt.
  • lastwielen
  • of omafietsei>

Dubbele standaard voor de fiets

De tweebenige fietsenstandaard is meestal gemaakt van staal of aluminium. Sommige modellen kunnen in lengte worden aangepast. Hierdoor kan de standaard worden bevestigd aan wielen van verschillende afmetingen. Voor de meeste tweebeenstandaards zijn twee nummers te vinden in de productbeschrijving die moet worden opgemerkt: ten eerste de compatibele fietsmaat en ten tweede het maximale laadvermogen. Het maakt een verschil of je de tweepootstandaard wilt bevestigen aan een fiets met 26" banden of een fiets met 29" ballonbanden.

Stabiliteit is wenselijk

De meeste standaards met twee poten hebben een ommantelde doorgang om de monteurs te beschermen. Let erop dat niet elke standaard geschikt is voor elk type fiets. Informatie over de geschiktheid van een bepaalde fietsstandaard voor trekkingfietsen, mountainbikes, stadsfietsen of e-biks is niet in alle gevallen te vinden. In geval van twijfel dien je te laten controleren of het mogelijk is een bepaalde standaard te monteren. Sommige van de tweebenige fietsenstandaarden zijn niet compatibel met e-bikes. Bovendien moet je een tweebenige standaard niet op een mountainbike met schijfremmen monteren. Hiervoor zijn speciale standaarden vereist. Terwijl sommige tweepootstandaards er in gevouwen toestand hetzelfde uitzien als in opengevouwen toestand, vouwen andere zich op. De robuustere uitziende statieven zijn meestal veerkrachtiger dan die waar de stutten smal zijn. Zo staat de Esge "Twin" bijvoorbeeld slechts een maximale belasting van 25 kilo toe. Af en toe verkorten kopers de poten van een dubbele fietsstandaard iets, zodat de fiets bij het opkrikken niet met de voor- of achterband in de lucht hangt. In dit geval verschuift het gewicht van de drager plotseling. Het kan problematisch zijn als de standaard na montage te laag hangt. Vaak, na langdurig gebruik, krijgen de monteurs te veel speling. De standaard zwaait dan op bepaalde afstanden. Hier zou een twee-poots statief met een instelbare aanslaghoek een alternatief zijn. Anders is en ander type standaard de betere keuze. Hoe dan ook, als je op zoek bent naar snelheid, is een tweebenige stand geen goede keuze. De meeste wegen tussen de 300 en 500 gram.

Conclusie: Voordeel voor de tweebenige gebruiker

Het voordeel van een tweebenige fietsstandaard is dat je hem ook kunt gebruiken voor reiniging of reparatie. Zelfs onder belasting heeft de fiets een veilige standaard. Laat echter nooit onrustige kinderen zonder toezicht achter wanneer de fiets wordt neergezet. Een veilige standaard kan ook worden bereikt als je je fiets met de trein wilt vervoeren.